У Харкові продовжують працювати над створенням «розумного» міста
31 травня 2019 15:53 Співробітництво з міжнародними організаціями
У Харкові продовжують працювати над створенням «розумного» міста Інноваційні рішення зі створення smart-city вивчають і застосовують у Харкові.

Про співпрацю з великими світовими компаніями сьогодні, 31 травня, на Міжнародному форумі «Харків: розвиток та інвестиції» повідомив радник міського голови з інформаційних технологій Олександр Попов. 

За його слвоам, зокрема, з компанією «Hewlett Packard Enterprise» міська рада працює в сферах відеоаналітики для безпечного міста, автоматизації служб швидкого реагування, моніторингу систем водоснабаженія, вивезення сміття.

«Завдяки співпраці з великими компаніями ми бачимо, які в світі працюють системи і наскільки вони успішні», - зазначив Олександр Попов.

За його словами, наприклад, нещодавно в Тель-Авіві харків'янам, завдяки співпраці з «Hewlett Packard», продемонстрували, як працюють автоматизовані системи з вивезення сміття і контролю за його накопиченням.

Компанія «Microsoft», зокрема, допомагає з хмарними обчисленнями для шкіл. Радник міського голови зазначив, що є цікаві освітні проекти для школярів, завдяки яким діти 13-14 років можуть отримати сертифікат «Microsoft» і вибрати майбутню професію.

Також міська влада співпрацює з багатьох напрямків з українськими телекомунікаційними компаніями «Vodafone», «Київстар» та «Lifecell». У числі таких напрямків - ідентифікація громадянина при отриманні електронних послуг, створення карт для аналізу транспортних потоків для оптимізації руху в місті.

«Всі ці проекти активно розвиваються. Ми розглядаємо рішення, тестуємо пілотні проекти і найближчим часом будемо впроваджувати їх в Харкові. Проект «Smart-city» - нескінченний. Місто постійно розвивається, технології змінюються щодня, і те, що було вчора на піку рішень, завтра вже може застаріти, тому ми постійно моніторимо, що відбувається в інших містах і країнах, і намагаємося застосовувати сучасні технології в нашому місті», - розповів Олександр Попов.

Нагадаємо, що сьогодні в місті проходить Міжнародний форум «Харків: розвиток та інвестиції», в якому беруть участь 54 іноземних представництва, 20 міжнародних компаній і понад 70 представників місцевого бізнесу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини