У Харкові продовжила роботу Школа супергероїв для дітей з онкологією
02 вересня 2022 12:56 Медицина
У Харкові продовжила роботу Школа супергероїв для дітей з онкологією На території Міської клінічної дитячої лікарні №16 1 вересня відкрила двері Школа супергероїв.

Як повідомили у лікарні, у школі продовжують навчання пацієнти медзакладу - хворі діти, які вимушені отримувати довготривале лікування. Педагоги середньої школи №70 провели для них відкритий урок-подорож на тему «Ми українці: честь і слава незламним». 

Також до Дня знань у Школі супергероїв провели виставку дитячого малюнку «Дерево пізнання «Tree of Knowledge». Це міжнародний культурний соціальний проєкт, підготований художниками з Ізраїлю та психологами закладу. Діти розмалювали дерева мудрості, радості, надії, кохання та веселощів.

«Таким чином, у кожного дерева два автори: художник із Ізраїлю та дитина з України. Роботи будуть передані на благодійну виставку в Австрію», - зазначили у лікарні.

Свято Дня знань у Школі супергероїв завершилося виступом аніматорів і подарунками. Волонтери Червоного хреста Харківської області та громадської організації «Спільнота небайдужих «Дія» передали дітям рюкзаки з шкільним приладдям.

Нагадаємо, що у Міській клінічній дитячій лікарні №16 проходять лікування діти, зокрема, з онкогематологічною патологією. Школу супергероїв там відкрили в грудні 2021 року. В Україні соціальний освітній проєкт для дітей стартував в 2016 році. Організатор проєкту - громадський діяч та засновник ГО «Маленьке серце з мистецтвом» Євгенія Смирнова. Такі ж школи було відкрито у Києві, Житомирі, Херсоні, Хмельницькому, Дніпрі та інших містах.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини