У Харкові приступають до розробки проекту Ситуаційного центру
05 лютого 2019 14:08 Місто
У Харкові приступають до розробки проекту Ситуаційного центру Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 5 лютого, провів робочу нараду, присвячену будівництву в Харкові Міського ситуаційного центру.

У ній взяли участь представники профільних департаментів міськради, міських структурних підрозділів, а також представники Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Як повідомив Ігор Терехов, для будівництва ситуаційного центру вже визначена земельна ділянка в районі аеропорту. Найближчим часом буде сформована робоча група, яка братиме безпосередню участь у розробці і реалізації проекту. До неї увійдуть представники профільних департаментів, комунальних служб, голови районів, представники поліції та ДСНС.

Перший віце-мер доручив головному архітекторові Харкова Тетяні Поливановій приступити до проектування ситуаційного центру і завершити цю роботу до кінця 2019 року.

«У цьому центрі будуть задіяні абсолютно всі служби - це і комунальні підприємства, «Харківміськгаз», ДСНС, Нацполіція, швидка допомога, в систему увійдуть об'єкти сфери освіти, транспорт тощо. Надалі за допомогою операторів центру усі служби будуть блискавично реагувати на ті чи інші надзвичайні ситуації або виклики харків'ян», - підкреслив Ігор Терехов.

В ході наради він також доручив провести інвентаризацію всіх камер відеоспостереження, які встановлені в місті, в тому числі ті, що розташовані біля приватних компаній і підприємств.

«У місті буде створено реєстр камер, і всі сигнали від них будуть об'єднані в єдину мережу. Після інвентаризації ми подивимося, скільки ще необхідно встановити камер і які додаткові комунікації потрібно прокласти, для того щоб повністю оснастити місто системою відеоспостереження. Для Харкова будуть придбані камери нового покоління, за допомогою яких можна буде розпізнавати автомобільні номерні знаки й обличчя. Все це дуже важливо для того, щоб Харків дійсно став безпечним містом», - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, найближчим часом будуть розроблені документи, які регламентуватимуть роботу майбутнього ситуаційного центру. Його будівництво планується почати вже наступного року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини