У Харкові обрали найкращі дитячі малюнки для відеоролика та муралів
25 серпня 2022 14:35 Культура
У Харкові обрали найкращі дитячі малюнки для відеоролика та муралів Визначені переможці Міського онлайн-конкурсу дитячих малюнків «Мирне майбутнє Харкова», який проходив з 3 по 23 серпня у Харкові до Дня міста.

Як повідомили у Департаменті культури, у серпні юні харків`яни надіслали понад 900 робіт з різних міст України та світу. Конкурс проходив на базі медіа-ресурсів департаменту – у «Telegram» та «Instagram» (@prostir_kh). Членами журі виступили фахівці та педагоги митецької образотворчої освіти.

В основній номінації члени журі обрали 33 кращі роботи, хоча спочатку планувалось 23. На їх основі у Харкові створять відеоролик, який буде демонструватися у метрополітені.

У номінації «Глядацькі симпатії» перемогла робота Анастасії Соболь, за яку проголосували онлайн 1,5 тис. людей. Її малюнок прикрасить електронну листівку-подяку, яку надішлють всім учасникам конкурсу на електронну пошту до кінця місяці.

Крім того, понад 10 робіт художники-муралісти відібрали в рамках спеціальної номінації «Галерея муралів майбутнього Харкова», аби створити ескізи картин, що прикрасять стіни будівель мирного Харкова. Серед них - малюнок 10-річної Поліни Сукач з Циркунів.

«Історія  цієї сміливої дівчинки вражає. Поліна пережила жахіття війни в окупованому рідному селі, була поранена, але вона продовжує радіти життю і малювати таки світлі малюнки», - зазначили у Департаменті культури.

Окремо у департаменті розповіли про роботу вихованців дитячого садку №366, яка також перемогла. Кожного року дошкільний навчальний заклад бере участь у «Play Fest» від компанії «LEGO». Цього року у дитячому садочку обрали тему «Харків майбутнього», і педагоги разом з дітками з листопада 2021 року по лютий 2022 року власними руками створювали Харків майбутнього.

«Діти малюють яскраве майбутнє Харкова, талановито втілюють свої бажання та бачення. Дякуємо всім, хто взяв участь і створював  мирне майбутнє Харкова!» - зазначили у департаменті.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини