У Харкові найбільші борги з зарплати накопичилися на держпідприємствах
30 вересня 2014 14:51
У Харкові найбільші борги з зарплати накопичилися на держпідприємствах Найбільші суми боргу з виплати заробітної плати в Харкові припадають на державні підприємства.
Про це сьогодні, 30 вересня, на засіданні міської комісії з питань погашення заборгованості з зарплати повідомила директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова. 

За її словами, найбільше винні працівникам на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві - 30 млн 170 тис. грн, Харківському приладобудівному заводі ім. Шевченка - 9 млн 374 тис. грн, заводі ім. Малишева - 8 млн 406 тис. грн, Харківському електромеханічному заводі - 1 млн 798 тис. грн. 

Серед економічно активних підприємств іншої форми власності найбільшими боржниками є Харківський підшипниковий завод - 8 млн 541 тис. грн, завод «Автрамат» - 4 млн 755 тис. грн, НДІ радіотехнічних вимірювань - 4 млн 366 тис. грн, Харківський верстатобудівний завод - 1 млн 467 тис. грн. 

Єдиним міським комунальним підприємством-боржником є ​​збанкрутіле ХКП «Міськелектротранс», сума заборгованості якого становить 466 тис. грн. Найближчим часом планується погасити цей борг. 

Всього, за словами Лариси Болгової, станом на 24 вересня сума заборгованості на 70 підприємствах-боржниках в місті Харкові становить 101,2 грн. За місяць вона зменшилася на 8,4 млн грн. 

З метою ліквідації заборгованості міська влада розробила з підприємствами-боржниками графіки погашення заборгованості з зарплати. 

На підприємствах, де не дотримується законодавство України в частині термінів виплати заробітної плати, проведені перевірки, в ході яких було винесено понад 1250 рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків, з них 820 вже виконані. Крім того, 69 матеріалів було передано до прокуратури, за одним з них порушено кримінальну справу, 186 матеріалів - до Державної територіальної інспекції з праці, з дев'ятьма керівниками підприємств-боржників припинені трудові відносини. 

Заступник Харківського міського голови Ігор Терехов зазначив, що місто й надалі методично і комплексно працюватиме, щоб ліквідувати заборгованість з зарплати. 

«Як бачимо, проводиться велика робота в цьому напрямку. Багато в чому спостерігається позитивна динаміка, тому будемо і далі працювати відносно боргів з зарплати, де це в наших силах і, перш за все, в рамках нашої компетенції як органу місцевого самоврядування», - підкреслив заступник міського голови.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини