У Харкові майже в 1,5 тисячі будівель подали тепло
16 жовтня 2018 17:27 ЖКГ
У Харкові майже в 1,5 тисячі будівель подали тепло 1 тис. 412 об'єктів підключено до опалення в Харкові станом на 16:00 16 жовтня.

Опалення подано у 119 лікувальних установ (53%), 44 лікарні (70%), 174 дитячих садка (83%), 211 шкіл (81%), 84 установи культури (47%) і 824 житлових будинки (13%). Всього - в 20% будівель. Роботи ведуться по всьому місту, протягом двох-трьох днів тепло планують подати у всі об'єкти соціальної сфери, через 10-12 днів - підключити житловий фонд.

Як повідомив сьогодні, 16 жовтня, в ефірі програми «Харьковские известия» на «7-му каналі» генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв, цього року в місті проводяться масштабні роботи з заміни зношених магістральних теплових мереж. Ремонтні роботи були розпочаті одразу після опалювального сезону і фінансуються з трьох джерел - інвестиційної програми КП «Харківські теплові мережі», коштів міського бюджету та Світового банку.

«Події, які відбулися в минулий опалювальний сезон, показали, що труби зношені приблизно на 80%, і іншого рішення, як заміна старих мереж на нові, немає. Містом для модернізації системи теплопостачання було виділено понад 105 млн грн, крім того, 52 млн грн було виділено на закупівлю техніки - з'явилися нові аварійні машини, автокрани, екскаватори, що значно прискорило роботи. Близько 95 млн грн ми використали на підготовку до зими в рамках інвестиційної програми підприємства, а кошти в сумі 4 млн дол. на закупівлю трубопроводів виділив Світовий банк», - повідомив директор підприємства.

Він зазначив, що роботи із заміни мереж виконуються так, щоб це не вплинуло на початок опалювального сезону. Зокрема, триває реконструкція 94-ї магістралі, загальна протяжність якої - близько 1,7 км в двотрубному обчисленні (всього труб - 3,5 км). Сергій Андрєєв зазначив, що вже повністю реконструйована резервна лінія, яка живить мікрорайон і медкомплекс від Салтівської котельні.

«У цьому районі всюди укладені нові труби. Траса, яка йде далі, на ТЕЦ-4, - це продовження 94-ї магістралі, ця ділянка знаходитиметься на реконструкції ще місяць», - повідомив Сергій Андрєєв.

Також він зазначив, що цього тижня планують завершити реконструкцію 49-ї магістралі по вул. Шатилівській, і фактично завершуються роботи з заміни магістральної мережі на вул. Валентинівській.

«На вулиці Валентинівській проводиться заміна мережі досить великого діаметра - 600 мм. Це перемичка між зоною ТЕЦ-5 і Салтівської котельні, яка необхідна в холоди, щоб можна було резервувати джерела. Вона на пуск тепла не впливає. Ми підключаємо споживачів в зоні ТЕЦ-5 - від ТЕЦ-5, в зоні Салтівської котельні - від Салтівської котельні, а мережа на Валентинівській в кінці тижня буде закінчена і буде стояти як резервна лінія», - пояснив Сергій Андрєєв.

Нагадаємо, що цього року в Харкові виконується заміна магістралей на вулицях Шатилівській, Валентинівській, Благодатній, Амосова, на перехресті пр. Тракторобудівників - пр. Ювілейний.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини