У Харкові клопочуть про відновлення програм будівництва пільгового житла
06 серпня 2014 14:42
У Харкові клопочуть про відновлення програм будівництва пільгового житла Пропозиції про відновлення програм будівництва пільгового житла передані від харків'ян до Верховної Ради України. Про це сьогодні, 6 серпня, на прес-конференції повідомив головний архітектор Харківської області Михайло Рабинович. 

За його словами, програми пільгового будівництва були призупинені на півроку, і зараз місцева влада, а також молодіжні фонди передали необхідний пакет документів до Мінрегіонбуду, який, в свою чергу, направив їх на розгляд до парламенту. 

Як повідомив Михайло Рабинович, на співфінансування держпрограм пільгового будівництва обласні і міські власті виділили понад 13 млн грн, і потрібна підтримка держави, щоб ці інвестиції були освоєні. 

За його словами, цього року заселитися в нові квартири за пільговими програмами готові 77 сімей. Всього в Харкові працювали три програми пільгового житла (молодіжне кредитування, підтримка державою іппотеки і доступне житло), які призупинені через складну суспільно-політичної та економічної ситуації в країні. 

За даними будівельників, всього за останні півроку в Харківській області здано в експлуатацію 107 тис. Кв. м житла, що на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Головний архітектор Харківської області повідомив, всього цього року планують здати 395 тис. Кв. м нового житла. За його інформацією, темпи будівництва в місті не знизилися, а навпаки - зросли. Всього до кінця року в Харкові планують здати в експлуатацію 28 багатоквартирних будинків загальною площею 170 тис. Кв. м.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини