У Харкові готуються до відкриття пам'ятника Людмилі Гурченко
02 липня 2018 11:41 Культура
У Харкові готуються до відкриття пам'ятника Людмилі Гурченко Пам'ятник легендарній акторці, харків'янці Людмилі Гурченко буде встановлений у сквері на вул. Трінклера, 6 цього літа.

Як повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес, зараз завершується реконструкція скверу, де буде розташований пам'ятник.

«Ми створюємо новий сквер спеціально під цей пам'ятник. Це центр міста. Я думаю, що харків'яни, побувавши в цьому сквері, відпочивши в цьому сквері, згадають її кінофільми, її ролі в кіно і театрі, які вона виконала і прославила нашу країну і наше місто. Вона народилася в Харкові, навчалася у 6-й Маріїнській гімназії. Те, що ми робимо, - ми робимо разом, це не робить один мер, це робить увесь Харків», - сказав міський голова.

Нагадаємо, що пам'ятник Людмилі Гурченко матиме вигляд композиції, в яку увійшли 15 персонажів із фільмів за участю актриси: «Карнавальна ніч», «Вокзал для двох», «Любов і голуби», і скульптура знаменитої актриси, що височіє над ними. Автор пам'ятника - харківський скульптор, заслужений художник України Катиб Мамедов. Висота монумента - понад 7,5 м.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини