У Харківському зоопарку - чергове переселення тварин
09 серпня 2021 15:28 Екологія
У Харківському зоопарку - чергове переселення тварин Експозиція Харківського зоопарку «Жителі гір» доповнилася вольєром у вигляді великого каньйону, в якому житимуть гривасті барани.

Загалом у зоопарку - 9 особин цих тварин, які занесені до Червоної книги як вразливий вид. Як розповіли в зоопарку, чотири самці і п'ять самок баранів вже обживають нову територію площею 700 кв. м.

Вольєр оформлений натуральним каменем, дно каньйону всипане дрібним гравієм, що дуже важливо, оскільки гривасті барани потребують наявності абразивних матеріалів для сточування копит природним чином. У центрі знаходяться скелі-будиночки, або гроти, де гривасті барани можуть відпочити, сховатися від негоди або сторонніх очей. Тварини забезпечені різноманітним харчуванням (сіно, овочі, зернові) і водою (за допомогою автоматичних поїлок).

«Забезпечені комфортні умови і для відвідувачів, які зможуть спостерігати за гривастими баранми зверху по периметру вольєра. Це дозволить насолоджуватися картиною живої природи і при цьому не втручатися в життя тварин», - розповіли в зоопарку.

Нагадаємо, в Харківському зоопарку йде до завершення реконструкція, в ході якої були створені різні зони: «Королівство слонів», «Планета мавп», «Дика Австралія», «Стежка тигра» та ін. Так, у нові вольєри вже переселилося багато тварин, зокрема, бурі ведмеді.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини