У Харківському метрополітені показали, як миють і дезінфікують вагони
13 серпня 2021 09:59 Інфраструктура
У Харківському метрополітені показали, як миють і дезінфікують вагони КП «Харківський метрополітен» виконує весь комплекс прибирання рухомого складу, включаючи вологе прибирання із застосуванням миючих і дезінфікуючих засобів.

Як повідомили на підприємстві, роботи проводяться згідно з графіком заходу рухомого складу в депо. Зокрема, сьогодні вночі в метрополітені представникам ЗМІ показали процес прибирання та дезінфекції в електродепо «Салтівське», яке забезпечує перевезення пасажирів на Салтівській лінії метрополітену.

Так, перед виходом на лінію і при заході в електродепо проводиться прибирання та дезінфекція з використанням мийно-дезінфікуючих засобів всіх внутрішніх поверхонь вагонів електропоїздів: перил, дверей вагонів з внутрішнього боку тощо. Після цього в вагонах проводиться додаткова дезінфекція з метою попередження поширення ГРВІ та COVID-19.

«Ми обробляємо вагони, починаючи від кабіни машиніста і до кінця складу. В середньому в одному поїзді прибираємо години півтори. Вночі приходить дезінфектор, який ще додатково проводить дезінфекцію в вагонах. Вранці всі вагони виходять на лінію чисті і продезінфіковані», - розповіла мийник-прибиральник Світлана Антимонова.

Як зазначили на підприємстві, аналогічне прибирання проводиться і в електродепо «Московське», яке обслуговує Холодногірсько-заводську і Олексіївську лінії метрополітену.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини