У харківському метро перевіряють роботу ескалаторів
16 грудня 2021 16:10 Інфраструктура
У харківському метро перевіряють роботу ескалаторів Бригади КП «Харківський метрополітен» виконують планові ремонтні роботи на ескалаторах.

Зокрема сьогодні, 16 грудня, роботи виконували на ескалаторі №2 станції метро «Історичний музей».

Як зазначив начальник дистанції ескалаторів електромеханічної служби КП «Харківський метрополітен» Сергій Дроздов, щодня на кожному ескалаторі виконуються роботи різної складності та виду. Наприклад, на ст. м. «Історичний музей» бригада дистанції ескалаторів електромеханічної служби оглянула напрямні приводної станції, а також почистила та перевірила технічний стан кріплень кількох вузлів ескалатора.

Сергій Дроздов зазначив, що до несправності, зупинки та простою ескалатора може призвести потрапляння сторонніх предметів.

«Несправності ескалаторів трапляються вкрай рідко, але є окремі випадки, коли з боку пасажирів у механізми потрапляє багато сторонніх предметів – монети, болти, гвинти, окремі елементи одягу або навіть взуття», – розповів начальник дистанції ескалаторів.

Він підкреслив, що ескалатори належать до об'єктів підвищеної небезпеки, тому потрібно дотримуватися низки правил – триматися за поручні, бути уважним, коли їдеш із дітьми, у довгому одязі. Також забороняється бігти або сидіти на сходах, торкатися рухомих частин. На сходах нанесені жовті обмежувальні лінії, які заборонено заступати.

Довідка. На 14 із 30 станцій Харківського метрополітену експлуатується 45 ескалаторів. Найдовший з них на станції метро «Пушкінська» з глибиною залягання 30 м. Глибина залягання на станції «Історичний музей» – 22,2 м.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини