У харківських джерелах перевірили якість води
22 травня 2019 17:28 Екологія
У харківських джерелах перевірили якість води У Саржиному і Манжосовому ярах вода відповідає всім вимогам за санітарно-хімічними показниками.

Про це сьогодні, 22 травня, на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради повідомила заступник директора Департаменту комунального господарства Руслана Колодна.

За її словами, окрім двох зазначених джерел, безпечно пити воду харків'яни можуть також з джерел по вул. Бучми і вул. Метробудівників. У той же час не відповідає вимогам за санітарно-хімічними показниками вода в селищі Олешки, в джерелах в парку «Юність» і Петренках.

Руслана Колодна також повідомила, що санітарно-екологічного стану води, якою користуються харків'яни, в місті приділяється пильна увага. Щорічно проводяться планові санітарно-профілактичні заходи, поточний ремонт, чистка та дезінфекція споруд.

Нагадаємо, що водопровідною водою місто і деякі населені пункти області забезпечує КП «Харківводоканал».

«У 2018 році на підприємстві виконаний ремонт технологічного і електричного обладнання насосних станцій, встановлені нові заглибні агрегати, виконаний ремонт насосів. Згідно з графіком проведено очищенння та санітарну обробку резервуарів чистої води. На водопровідній мережі виконано поточний ремонт водорозбірних колонок та водопровідних колодязів. Також перекладені 20 км водопровідних магістралей і майже 5 км вводів», - повідомила заступник директора департаменту.

Вона також зазначила, що виробничий контроль безпечності якості питної води на підприємстві організований згідно з усіма вимогами державних санітарних норм і правил.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини