У Харкові відбудеться семінар з гендерного аудиту міського простору
03 квітня 2013 10:51
У Харкові відбудеться семінар з гендерного аудиту міського простору Навчально-практичний семінар у рамках проекту «Гендерний аудит міського простору» відбудеться 3 та 4 квітня у Харківському національному університеті міського господарства. 

Як зазначають організатори, метою проекту є розробка методики гендерного аудиту та її впровадження у діяльність органів місцевого самоврядування для формування гендерно справедливого життєвого простору. За їх словами, гендерний аудит передбачає такий підхід до створення якісного життєвого простору, щоб були враховані потреби та вимоги всіх міських мешканців. 

Аудит міського простору зосереджуватиметься на виявленні «слабких ланок» у системі надання послуг громаді, у векторі забезпечення прав жінок і чоловіків різних вікових категорій, які мешкають у різних районах міста, на доступ до міських просторів.

В рамках проекту зокрема планується проведення гендерного аудиту якості життєвого простору Харкова та Чугуєва. За результатами аналізу будуть надані рекомендації щодо підвищення якості життя мешканців/мешканок через організацію системи гендерно справедливих муніципальних послуг.

До роботи залучать фахівців міських рад та Харківського національного університету міського господарства. Проект буде реалізовано спільно з гендерним центром вишу. Його результати будуть представлені у вересені-жовтні 2013 року. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини