У Харкові реалізують масштабний проект з модернізації ЖКГ (оновлено)
27 січня 2012 15:49
У Харкові реалізують масштабний проект з  модернізації ЖКГ (оновлено) Ліфтове господарство Харкова очікує масштабна модернізація.

Її проводитимуть у рамках пілотного проекту з модернізації інженерного обладнання житлового фонду Харкова, що його затвердили сьогодні, 27 січня, на засіданні виконкому Харківської міської ради.
Як зазначив Харківський міський голова Геннадій Кернес, коментуючи рішення про старт пілотного проекту, міська влада сподівається на підтримку Кабінету Міністрів у реалізації цієї ініціативи.
«Цей проект відкриє нові можливості для поліпшення житлових умов харків'ян», - підкреслив Геннадій Кернес.
За інформацією Департаменту житлового господарства, на сьогодні за роботою інженерного обладнання житлових будинків, у тому числі й ліфтового, наглядає персонал на 62 пультах диспетчеризації. Системи диспетчеризації експлуатуються понад 40 років (за норми 10 років) і тепер морально застаріли й фізично зносилися. Мережа кабельних з'єднань, розташованих на дахах і технічних поверхах будівель, регулярно виходить з ладу через погодні умови, її розкрадають.
Згідно з проектом, диспетчеризація харківських ліфтів буде бездротовою, з використанням каналів стільникового зв'язку. Така система дасть змогу поліпшити якість зв'язку, вирішити проблему розкрадання кабелю, а головне, зменшити кількість диспетчерських пультів. Це має значно скоротити витрати.
Як зазначив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Парамонов, оновлюватимуть і безпосередньо ліфтовий парк міста.
За інформацією Департаменту житлового господарства, у житлових будинках комунальної власності налічується 6515 ліфтів. На сьогодні строк експлуатації понад 25 років мають 60% харківських ліфтів, а в 2015 році їх буде 81% від загальної кількості. За умовами безпеки ліфти, що відпрацювали 25 років, підлягають експертному обстеженню для їхнього капітального ремонту або заміни.
У зв'язку з цим у Харкові проведуть капітальні ремонти й заміну ліфтів. Планується встановити мікропроцесорні станції управління ліфтами замість релейних, що є енергомісткими, великогабаритними й ненадійними в експлуатації. Також заплановано замінити електродвигуни ліфтів на двигуни з меншим енергоспоживанням.
Крім цього, у рамках проекту в харківських будинках комунальної власності встановлять енергоощадні світильники. Також реконструюють або замінять мережі живлення, щоб вони відповідали сучасним енергонавантаження.

Довідка. У комунальній власності Харкова перебуває 7061 житловий будинок: з них 1875-1950 року побудови 2733 житлових будинки, 1951-1970 року - 2469, 1970-2000 року - 1753, 2000-2010 року -106.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини