У Харкові пройде фольклорний фестиваль «Святовид»
01 грудня 2011 09:54
У Харкові пройде фольклорний фестиваль «Святовид» Традиційний фольклорний фестиваль зимового календаря «Святовид» відбудеться 3 грудня в Харкові.

Тематика фестивалю пов’язана з народними традиціями Різдвяних святок – періоду від Різдва до Водохреща.
У фестивалі візьмуть участь найкращі аматорські фольклорні гурти Харківської області, Харкова та сусідніх регіонів. Запрошення взяти участь у «Святовиді» отримали колективи «Воскрєсєньє» з міста Губкін Бєлгородської області Російської Федерації, Народний козачий хор з Луганської області, автентичний гурт «Надвечір’я» Котелевського району Полтавської області. Місцеві колядки та щедрівки зазвучать у виконанні відомих харківських колективів – «Муравського шляху», «Талица» (Харківський район), студентських гуртів «Лада» та «Фарби», «Слобожаночка», учнівських ансамблів «Веселка», «Мережка», «Вербиченька» (Нова Водолага), «Весела слобода» (Балаклія). Також глядач матиме змогу послухати старовинний фольклорний спів у виконанні найкращих автентичних гуртів – носіїв слобожанських традицій: «Мельничани» Валківського району, «Слобожани» Чугуївського району, «Слобода» Дергачівського району, фольклорного гурту с. Картамиш Первомайського району та ін.
У фойє театру працюватиме виставка виробів народних майстрів.
Мета фестивалю - відродження, збереження та популяризація народних традицій зимового календарного циклу, налагодження творчих зв’язків між молодими та досвідченими виконавцями фольклору.
Організатори заходу – управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва.
Концерт відбудеться в малій залі Харківського національного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка 3 грудня з 13:00 до 15:00. Вхід вільний.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини