У Харкові продемонструють старовинні етнокостюми
19 серпня 2013 17:46
У Харкові продемонструють старовинні етнокостюми Виставка народного костюму «Етноеволюція» пройде в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва з 22 серпня по 28 вересня.

Як повідомили організатори, проект присвячений Дню Незалежності України, його мета - показати спадкоємність народної традиції у формуванні образу сучасного українця.

Основна частина виставки представляє народний жіночий і чоловічий костюми Слобідського краю та Полтавщини, а саме - оригінальні зразки традиційного українського одягу кінця XIX - середини ХХ століття. Також на виставці представлені фрагменти дизайнерських колекцій одягу, реконструкція у вигляді театральних костюмів і стилізований одяг від промислових виробників.

Цікаво, що поруч з костюмами гості зможуть побачити фотографії співвітчизників, які в повсякденному житті використовують одяг з народними традиційними мотивами.

Експонати старовинного одягу для проекту представлені приватними колекціонерами Харкова (Лариса Григорович, Юрій Дерев'янко, Мирослава Семенова, Віра Осадча та ін.) і закладами Харківської області (відділом культури і туризму Сахновщинського району, фольклорним колективом «Івушка» Нововодолазького району, фольклорним гуртом «Муравський шлях», музеєм «Слобожанські скарби» НТУ «ХПІ»).

Колекції сучасного одягу представлені Харківською державною академією дизайну і мистецтв, підприємствами ППФ «Слобожанка» та Фабрикою театрального реквізиту.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 22 серпня, початок - о 16:00. Вхід - вільний.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини