У Харкові посилили правила благоустрою під'їздів для провайдерів
26 вересня 2012 12:40
У Харкові посилили правила благоустрою під'їздів для провайдерів Харківська міська рада затвердила сьогодні, 26 вересня, Порядок утримання та розміщення лінійно-кабельних споруд та телекомунікаційного обладнання.

Як повідомив директор Юридичного департаменту Володимир Коваленко, за дорученням Харківського міського голови діяльність інтернет-провайдерів і постачальників телекомунікаційних послуг буде впорядкована. Він уточнив, що правила благоустрою міста доповнюються новим параграфом: тепер всі роботи у цій сфері будуть здійснюватися виключно на підставі договірних відносин зі спеціалізованим комунальним підприємством «Інженерні мережі» і тільки згідно із затвердженим проектом.

Володимир Коваленко уточнив, що виконавчий комітет затвердив перелік посадових осіб, які уповноважені складати протоколи про адміністративні правопорушення за порушення Правил благоустрою території Харкова.

«Ми працюємо над упорядкуванням діяльності провайдерів, які надають послуги в частині Інтернету та кабельного телебачення. Раніше ці підприємства на свій розсуд прокладали кабельні мережі, встановлювали обладнання в будинках, що належать територіальній громаді. Вони не питали ні в кого дозволу, як це робити, і ті, хто стикається з цим свавіллям, висловлюють невдоволення. Сьогодні ми прийняли перший документ, який змусить провайдерів зрозуміти: їхній бізнес - це їхній бізнес, а спокій і життя людей, благоустрій, лад і чистота - це їхня відповідальність і наші вимоги. Харків'яни повинні знати, яка відповідальність наступає і хто несе цю персональну відповідальність», - підкреслив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини