У Харкові планують упровадити пілотний проект з утеплення житлового будинку
10 грудня 2013 15:20
У Харкові планують упровадити пілотний проект з утеплення житлового будинку Харків візьме участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Як повідомив сьогодні, 10 грудня, на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, місто представить проект з енергозбереження в будинку по вул. Маршала Рибалка, 47-б, в якому знаходиться 64 квартири.

Всеукраїнський конкурс проводиться щороку, але Харків братиме в ньому участь уперше. Вартість проекту утеплення будинку складає близько 50 тис. грн, при цьому мешканці готові заплатити 7 тис. грн, стільки ж виділять з міського бюджету. Якщо проект виграє в конкурсі, решту суми виділить Державний фонд підтримки розвитку місцевого самоврядування.

Роман Нехорошков зазначив, що на базі будинку створено будинковий комітет, який сам розробив проект з енергозбереження. За інформацією Департаменту житлового господарства, коли в 16-поверхівці встановили тепловий лічильник, то мешканці будинку стали платити більше. Люди утеплили квартири, але оскільки основні втрати тепла відбуваються через сходові прольоти, вони виступили з ініціативою встановити в під'їздах енергозберігаючі вікна та двері.

Як зазначив Роман Нехорошков, якщо цей проект переможе в конкурсі, то міська влада поширюватиме таку практику і на інші будинки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини