Цього літа в Харкові планують оздоровити 93 тисячі дітей
28 квітня 2016 16:38 Суспільство
Цього літа в Харкові планують оздоровити 93 тисячі дітей Нинішнього літа в пришкільних та позаміських таборах зможуть відпочити 93 тис. дітей із Харкова.

Про це сьогодні, 28 квітня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міськради повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко.

Він зазначив, що це 81,5% усіх дітей, які проживають у Харкові (на 1 січня 2016 року - 113,8 тис. дітей у віці від 7 до 17 років). Планується, що цього року на відпочинок вирушить на 1,1 тис. дітей більше, ніж у 2015-му.

У 2016 році в місті працюватимуть 189 пришкільних таборів з денною формою перебування, де відпочине майже 27 тис. школярів. В оздоровчому режимі влітку працюватимуть 218 дитсадків, які допоможуть поліпшити здоров'я майже 44 тис. дітей.

Крім того, цього літа в Харківській області працюватимуть 36 заміських оздоровчих таборів, в т.ч. два табори КП «Харківводоканал» - «Факел» у Лісопарку і «Ромашка» в селищі Васищево.

Як зазначив Костянтин Лобойченко, особливу увагу міська влада приділяє оздоровленню дітей пільгових категорій, дітей, які перебувають на диспансерному обліку в лікарнях, а також відпочинку обдарованих дітей, дітей переселенців і дітей, батьки яких загинули, постраждали в зоні АТО або беруть участь у бойових діях. Всього цього року в оздоровчих таборах усіх форм власності за бюджетні кошти зможуть відпочити понад 45,7 тис. дітей пільгових категорій, що становить 81% їхньої загальної кількості.

Зазначимо, що на оздоровлення та відпочинок дітей у 2016 році з бюджету Харкова виділяється близько 845 тис. грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини