Триває реконструкція Саржиного яру
22 травня 2019 17:42 ЖКГ
Триває реконструкція Саржиного яру У Саржиному яру будують дитячий майданчик і виконують інші роботи з реконструкції.

Як повідомив сьогодні, 22 травня, директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач, в яру вже давно зробили великий новий спортивний майданчик і поставили тенісні столи, а поруч будують дитячий майданчик з прогумованим покриттям. Там встановлять батути, обладнання для скелелазіння та інші атракціони. 

Олексій Богач зазначив, що також у рамках реконструкції Саржин яр з'єднують з Центральним парком культури і відпочинку імені Горького.

«Виходить, що рекреаційна зона збільшена в рази, і люди, які гуляють у парку і хочуть перейти у бік Ботанічного саду, можуть це зробити по асфальтованій освітленій дорозі», - розповів директор департаменту.

Він зазначив, що в Саржиному яру не тільки створюють комфортні умови для пішоходів. У цьому році будуть розпочаті роботи з облаштування гранвідсівних доріжок у Лісопарку. У перспективі велодоріжку в Саржиному яру і Лісопарку об'єднають, щоб створити єдиний веломаршрут протяжністю понад 20 км.

Зазначимо, що Саржин яр умовно розділений на кілька зон - спортивну, відпочинку та дитячу. Після реконструкції паркову зону відкривають поетапно. Раніше оновили бювет з джерелом, створивши всередині ілюзію зоряного неба, а також місця для набору води. Біля купелі побудували нові роздягальні і зробили зону відпочинку під навісами. На алеях встановили лавки з підсвічуванням і світильники.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини