Тепер зареєструватися на участь у ЗНО випускники повинні через школи
05 лютого 2015 14:37 Освіта
Тепер зареєструватися на участь у ЗНО випускники повинні через школи Тепер випускники шкіл повинні реєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні через свої навчальні установи.

Про це сьогодні, 5 лютого, у прес-центрі Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, цього року відповідальність за формування і відправку в регіональний центр комплектів документів випускників покладено на загальноосвітні школи. Вручення випускникам сертифікатів учасників ЗНО також пройде в школах.

За інформацією Харківського регіонального центру оцінювання освіти, абітурієнти, які закінчили технікуми, профтехучилища або є випускниками минулих років, повинні подавати документи для участі у ЗНО самостійно.

Також директор Департаменту освіти повідомила, що в якості пунктів тестування цього року будуть задіяні 18 міських шкіл. Інші пункти будуть розміщуватися у вишах міста. Для проведення тестування будуть залучені педагогічні працівники навчальних закладів. Торік у ЗНО взяли участь 1230 вчителів.

За словами Ольги Деменко, на сьогоднішній день для участі в ЗНО-2015 зареєструвалися 3 тис. 910 випускників, що становить 61,4% загальної їх кількості. Всього в 2015 році школу закінчать 6,3 тис. 11-х класників.

Як зазначила директор департаменту, в системі ЗНО цього року з'явився низка нововведень. Серед них - додаткові бали за особливі досягнення і успішне закінчення підготовчих курсів вишів на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності, які будуть додаватися до конкурсного бала. Особливими досягненням є призові місця на всеукраїнських учнівських олімпіадах та всеукраїнських конкурсах науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. Також випускники, нагороджені золотою або срібною медаллю, матимуть право на першочергове зарахування до вишу при рівності балів абітурієнтів, якщо це право визначено в правилах прийому конкретного вищого навчального закладу.

Крім того,  з нинішнього року результати ЗНО з української мови та літератури зараховуються як результати державної підсумкової атестації. Як зазначила Ольга Деменко, якщо випускник не зареєструється для участі в державній підсумковій атестації з української мови у формі ЗНО і не пройде атестацію, він не зможе отримати цього року атестат про середню освіту. Тестування з української мови та літератури відбудеться 24 квітня. До 15 травня Український центр оцінювання оголосить результати ЗНО з цього тесту, а до 20 травня школи отримають відомості про результати держатестації і оцінка буде проставлена в атестаті про середню освіту.

Нагадаємо, цього року абітурієнти надають сертифікати про здачу ЗНО тільки за 2015 рік. Кожен учасник тестування має право складати тести не більше ніж по 4-м навчальним предметам з 12. Тести з іноземних мов проходитимуть в різні дні. Тестування цього року з української мови й літератури та математики буде двох рівнів складності: базового та поглибленого. Основна сесія ЗНО розпочнеться 24 квітня тестом з української мови та літератури і завершиться 26 червня тестом з хімії. Прийом заяв та документів до вищих навчальних закладів пройде з 10 липня до 1 серпня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини