Суд відмовив у проведенні акції протесту на майдані Свободи
09 грудня 2011 12:33
Суд відмовив у проведенні акції протесту на майдані Свободи Харківський окружний адміністративний суд заборонив проведення безстрокової акції ліквідаторів аварії на ЧАЕС у зв'язку з підготовкою майдану Свободи до новорічних свят.

8 грудня в Харківську міську раду надійшло повідомлення від заступника голови Орджонікідзевської районної в місті Харкові громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Валерія Белякова про проведення безстрокової акції протесту чорнобильців, дітей війни, афганців та військових пенсіонерів.
Акцію планувалося провести в сквері на пл. Свободи.
Повідомлення розглянула погоджувальна комісія Харківського виконавчого комітету з розгляду повідомлень про проведення громадських, політичних та інших масових заходів, вона визнала проведення безстрокової акції неможливим.
Міська рада звернулася до Харківського окружного адміністративного суду з позовом про обмеження права громадської організації на збори шляхом заборони.
Проаналізувавши положення чинного законодавства, суд виявив, що запланований масовий захід не узгоджується з інтересами територіальної громади Харкова.
Крім того, згідно з розпорядженням Харківського міського голови від 5 грудня 2011 року №6089 «Про святкування зустрічі Нового 2012 року, відзначення Різдвяних свят та організацію відпочинку дітей в дні зимових шкільних канікул», з 5 грудня на пл. Свободи монтуватимуть тематичні новорічні об'єкти. Для монтажу складних конструкцій буде залучено важку техніку.
Проведення будь-яких пікетів, а тим більше розміщення наметів, не тільки перешкоджатиме підготовчим роботам, але й створить загрозу життю та здоров'ю як самих учасників масового заходу, так і інших осіб, які перебувають на пл. Свободи.
Виходячи зі сказаного 
вище, Харківський окружний адміністративний суд ухвалив: адміністративний позов Харківської міської ради до Орджонікідзевської районної в місті Харкові громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» про обмеження права на збори шляхом заборони задовольнити в повному обсязі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини