Понад тисячу харків'ян будуть призвані під час четвертої хвилі мобілізації
15 січня 2015 14:48 Місто
Понад тисячу харків'ян будуть призвані під час четвертої хвилі мобілізації Понад 1 тис. харків'ян будуть призвані для несення військової служби в ході четвертої черги часткової мобілізації.

Про це сьогодні, 15 січня, повідомив журналістам заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін. Усього в Харківській області призвуть 2,5 тис. військовозобов'язаних.

За його словами, четверта черга мобілізації розпочнеться 20 січня. Підлягають мобілізації всі військовозобов'язані, які придатні за станом здоров'я, проходили військову службу і мають військово-облікову спеціальність. Викликати будуть рядовий, сержантський, старшинський, а також офіцерський склади.

Не підлягають мобілізації всі, хто непридатні для проходження військової служби за станом здоров'я або тимчасово не придатні (отримали відстрочку строком до 6 місяців); військовозобов'язані, які мають троє і більше дітей до 18 років; самі виховують одного і більше дітей до 18 років; ті, хто є опікуном над непрацездатними близькими родичами; народні депутати України; студенти денної форми навчання та аспіранти.

Юрій Калгушкін повідомив, що вік призовників в середньому складе від 25 до 55 років. Сповіщати військовозобов'язаних будуть тепер не за місцем проживання, а за місцем роботи. Ті, хто відхиляється від виконання військового обов'язку, будуть притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Юрій Калгушкін зазначив, що під час чергової хвилі мобілізації будуть затребувані водії категорій «С» і «D», танків, БТРів, БМП, БРДМ, гранатометники, снайпери, стрілки, офіцери, які займаються забезпеченням зінітно-ракетних установок, систем ППО, польотами авіації та інші.

Заступник військового комісара повідомив, що особливість цієї черги призову - обов'язкове навчання військовозобов'язаних перед відправкою в зону антитерористичної операції. Після медоглядів всіх їх відправлятимуть у навчальні частини, заклади, полігони для відновлення теоретично-практичних навичок з тієї військово-облікової спеціальності, яку вони отримали під час проходження служби в армії. Після цього буде відбуватися бойове злагодження. Підготовка в навчальних частинах і закладах проходитиме до 1,5 місяців, бойове злагодження - до трьох тижнів. В цілому 4-а черга мобілізації триватиме 90 діб.

Нагадаємо, четверта черга часткової мобілізації стартує 20 січня. Відповідний указ Президент України Петро Порошенко підписав 14 січня 2015 року. 15 січня указ був схвалений Верховною Радою України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини