Почесному харків'янину Юрію Шрамку встановили пам'ятник
02 листопада 2020 13:42 Місто
Почесному харків'янину Юрію Шрамку встановили пам'ятник Пам'ятник Почесному громадянину міста Харкова та Харківської області Юрію Шрамку встановили на 2-му міському кладовищі, на місці, де він похований.

Сьогодні, 2 листопада, Юрію Шрамку виповнилося б 90 років. Біля могили його пам'ять вшанували рідні, колеги, друзі, представники Харківської міської ради.

Як зазначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Юрій Меркурійович завжди цікавився життям Харкова і давав мудрі поради щодо розвитку міста.

«Кажуть, що пам'ять про людину створюють його справи. Так ось, Юрій Меркурійович дуже багато зробив для розвитку міста і області. Це різнопланова людина, яка цікавилася буквально всім. Ніколи не пропускав футбол, доклав зусиль для становлення команди «Металіст». Його завжди хвилювала життєдіяльність міста. Часто рано-вранці, близько сьомої години, телефонував і питав, що ми робимо, які плани. Він - приклад, гідний наслідування. Я дуже поважаю Юрія Меркурійовича. На жаль, його сьогодні немає з нами, але пам'ять про нього назавжди залишиться в наших серцях», - сказав Ігор Терехов.

Ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій зазначив, що для Юрія Шрамка не було другорядних питань, до всього він ставився уважно. Приділяв увагу спорту, був постійним шефом волейбольної команди, багато робив для розвитку і підтримки медичних установ, у тому числі Інституту терапії імені Л. Малої, будинка відпочинку і санаторію.

«Мене найбільше вражала його внутрішня ідеологія, розуміння, великий світлий розум. Він ніколи в житті не орієнтувався на якісь вказівки, рекомендації. Говорив, що в житті потрібно йти таким шляхом, щоб люди сказали слова подяки, і найголовніше - не відступати від Закону і Конституції. Всі мої знайомі, які спілкувалися з Юрієм Меркурійовичем, кажуть про нього тільки добрі слова подяки. Він був зразковим сім'янином. Це була щира, чиста, багаторічна, гідна наслідування любов, щире взаєморозуміння. Людина з унікальною пам'яттю, він все пам'ятав до останніх своїх днів», - поділився спогадами Василь Тацій.

Присутні поклали квіти до пам'ятника, священики відслужили поминальний молебень.

Довідка. Почесний громадянин Харкова і Харківської області, багаторічний керівник банків «Реал Банк», «Грант» і Благодійного фонду «Правопорядок» Юрій Шрамко помер на 89-му році життя у травні 2019 року.

За ініціативи Юрія Шрамка «Реал Банк» надавав благодійну допомогу дитячим, навчальним, медичним установам, установам культури, релігійним організаціям, ветеранам і інвалідам війни, регулярно фінансував видання харківських письменників і вчених. Банк взяв участь у спорудженні Різдва Христового-Сергіївського храму, встановлення пам'ятника студбатівцям, створенні пам'ятника художнику Генріху Семирадському в сел. Печеніги, меморіальної дошки композитору Дмитру Клебанову. Юрій Шрамко допомагав Харківському міському дитячому будинку «Родина», виплачував стипендії банку кращим спортсменам - студентам Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого і студентам-відмінникам Харківського інституту банківської справи.

Як голова правління регіонального благодійного фонду «Правопорядок» сприяв громадським організаціям і силовим органам у наданні допомоги дітям-сиротам, запобіганні правопорушень з боку неповнолітніх, зміцненні матеріально-технічної бази правоохоронних органів та навчальних закладів, боротьбі зі злочинністю. За допомогою фонду Інститут терапії імені Л. Т. Малої та Інститут патології хребта та суглобів імені М. І. Ситенка придбали сучасну медичну апаратуру.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини