Плани з відновлення Харкова обговорили на Всесвітньому форумі міст
28 червня 2022 17:49 Міжнародне співробітництво
Плани з відновлення Харкова обговорили на Всесвітньому форумі міст Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 28 червня, дистанційно взяв участь у 11-му Всесвітньому форумі міст (WUF), що проходить у місті Катовіце (Польща).

Мер Харкова виступив на спеціальній сесії «Відновлення міст та мікрорайонів після війни та стихійних лих». Під час дискусії експертні групи у складі представників міжнародних організацій обговорили низку питань, пов'язаних з оцінкою збитків руйнувань, про те, які програми потрібні для соціальних та економічних аспектів відновлення, як регіональні та міжнародні організації братимуть участь у повоєнному відновленні міст, як задовольнити житлові потреби людей тощо.

Ігор Терехов зазначив, що з 24 лютого російська армія зруйнувала у Харкові 3,5 тис. будинків різної форми власності. Крім того, постраждали 466 адміністративних та інших будівель. За його словами, надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу - важливий політичний сигнал підтримки України в умовах повномасштабного військового вторгнення та стимул для впровадження у майбутньому необхідних реформ.

«Ми зможемо швидше відновити Харків після війни, якщо залучимо найкращих експертів та фахівців у різних сферах забезпечення життєдіяльності. Я сподіваюся на вашу підтримку заради спільного миру, стабільності та процвітання», - наголосив міський голова.

Мер Харкова зазначив, що, незважаючи на дії російського агресора, Харків продовжує жити, і основне завдання міської влади - забезпечити безпеку містян та умови для відновлення економіки. Ігор Терехов нагадав, що над створенням нового Генерального плану міста працює пул архітекторів зі світовим ім'ям на чолі з британцем Норманом Фостером. За словами мера, у Харкові побудують нові мікрорайони, враховуючи аспекти безпеки та доступності, транспортні розв'язки та індустріальні парки для припливу інвестицій, щоб самодостатнє місто могло розвиватися.

Зазначимо, що 11-й Всесвітній форум міст проходить у Польщі з 26 по 30 червня. Основні теми обговорення: «Справедливі міста», «Зелене майбутнє міст», «Інновації та технології», «Підвищення стійкості міст», «Планування та управління містами», «Майбутнє економіки та муніципальних фінансів». У зв'язку зі збройною агресією російської федерації, на прохання Польщі до програми внесли тему відновлення міст після війни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини