Переселенці з Луганська придбали квартиру за програмою доступного житла
20 вересня 2019 11:47 Суспільство
Переселенці з Луганська придбали квартиру за програмою доступного житла Родина переселенців з Луганська придбала квартиру в рамках Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла.

Ольга Скорова розповіла, що більшу частину життя прожила в Луганську, а в 2014 році через обстріли жінці разом з родиною довелося переїхати до Харкова.

«Сюди ми приїхали, ось чесно і відверто, з одним чемоданом. За час, що ми живемо в Харкові, у нас було чотири зйомних житла. Це був дуже складний час - черги за гуманітарною допомогою, нестабільна робота», - розповіла Ольга.

Нещодавно разом з чоловіком і дочкою Ольга Скорова переїхала в нове житло - двокімнатну квартиру, яку сім'ї вдалося придбати завдяки міській програмі доступного житла. Вона також зазначила, що за цією програмою житло придбали п'ятеро її близьких друзів. За словами Ольги, вона ділиться досвідом з вимушеними переселенцями, які живуть в інших містах України, і сподівається, що в інших меріях почнуть переймати успішний досвід Харкова.

«Таких умов, які є в харківській міській програмі, в інших містах немає. Нам дали можливість придбати це житло, за що ми дуже вдячні», - зазначила Ольга.

Нагадаємо, Міська цільова соціально-економічна програма доступного житла на 2010-2020 роки передбачає пільгове кредитування працівників бюджетних установ та комунальних підприємств, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів, а також учасників бойових дій і вимушених переселенців, які живуть у Харкові. У 2019 році на фінансову допомогу для внутрішньо переміщених осіб  з міського бюджету було виділено 5 млн грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини