Один з фондів бібліотеки ХНУ визнали національним надбанням
18 вересня 2013 10:50
Один з фондів бібліотеки ХНУ визнали національним надбанням Фонд книжкових пам’яток Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна увійшов до Державного реєстру наукових об'єктів, що становлять національне надбання.

Про це повідомляє «Урядовий портал» з посиланням на прес-службу Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації. Загалом відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №650 до цього реєстру включили ще 10 об'єктів.

За інформацією Держагентства, заснований у 1804 році, науковий фонд ЦНБ ХНУ становить понад 3 млн 300 тис. примірників, у тому числі унікальний фонд рідкісних видань і рукописів (до 1825 року) — 50 тис. екземплярів. У ньому містяться прижиттєві видання класиків науки і літератури, п'ять оригіналів видань Івана Федорова, у тому числі «Новий Завіт з Псалтирем», Універсал гетьмана Івана Мазепи (1704). 

Довідка. Державний реєстр наукових об’єктів, що становлять національне надбання, створено для «збереження та забезпечення належного функціонування унікальних наукових об'єктів, що не піддаються відтворенню, втрата або руйнація яких матиме негативні наслідки для розвитку науки та суспільства». На сьогодні він налічує 127 об’єктів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини