#Обличчя_Харкова. Сергій Прескорник – бігун-рекордсмен, який став волонтером
24 червня 2022 11:31 Обличчя Харкова
#Обличчя_Харкова. Сергій Прескорник – бігун-рекордсмен, який став волонтером Рекордсмен України, який минулоріч без сну пробіг 225 км від Дніпра до Харкова, Сергій Прескорник з перших днів війни залишається у Харкові та допомагає цивільним та військовим.
Як повідомили у Департаменті у справах сім'ї, молоді та спорту, Сергій Прескорник – бігун зі стажем, учасник багатьох марафонів і стартів за межами України. Бігає, не пропускаючи тренувань, майже 2000 днів поспіль. Також він плоггер – займається поєднанням бігу зі збором сміття (зібрав понад 4 тонн).

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Сергій Прескорник разом із командою «Чиста Україна», однодумцями та друзями допомагає усім харків’янам, які потребують продуктів харчувнння та засобів особистої гігієни. Опікується людьми з обмеженими можливостями, пенсіонерами та мешканцями звільнених ЗСУ населених пунктів навколо Харкова (Слобожанське, Зміїв, Гусарівка, Андріївка, Лиман, Новий Донець, Мілове). Тільки адресна допомога цим категоріям населення в місті та області склала близько 5 тис. гуманітарних наборів. Крім того, спортсмен та його команда допомагають трьом підрозділам ЗСУ на передовій. Завдяки підтримці донатерів Сергію Прескорнику вдалося передати українським бійцям дрони, тепловізори, необхідне військове екіпірування, сонячні панелі, квадракоптери, генераторы, військове харчування і тактичні аптечки. 

Рекордсмен співпрацює з європейськими волонтерами. Вантажі, які надходять з-за кордону, він розподіляє між харків’янами та волонтерськими організаціями Харкова, щоб охопити допомогою якомога більше людей.

Нагадаємо, з героями рубрики «Обличчя Харкова» сайту Харківської міської ради можна ознайомитися у соціальних мережах за хештегом #обличчя_Харкова.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини