#Обличчя Харкова. Тетяна Савченко - оператор Немишлянської філії КП «ХТМ»
28 червня 2022 18:33 Обличчя Харкова
#Обличчя Харкова. Тетяна Савченко - оператор Немишлянської філії КП «ХТМ» Тетяна Савченко 15 років працює оператором теплорозподільчої станції Немишлянської філії КП «Харківські теплові мережі» і не полишила роботу під час війни.

Як повідомили на підприємстві, вранці 24 лютого одна з перших ракет впала саме біля будинку Тетяни Савченко. Тоді уламок металопластикового вікна вдарив жінку в голову, на рівні брови, і на обличчі залишилася велика гематома. Її будинок тричі зазнавав обстрілів. Під час одного з них на її очах загинув 16-річний хлопець і чотири людини отримали поранення.

З початку війни жінка жила в метро, ​​потім у підвалі та у знайомих і лише 20 квітня, коли на вулиці стало тепліше, повернулася до розбитого будинку, в якому після обстрілів не залишилося вікон та дверей. Хоча на роботу іноді доводилося діставатися пішки, а будинок був розбитий, Тетяна Савченко не залишила рідне місто, бо вважає, що приносить користь на робочому місці.

«Діставалися, як могли, навіть пішки. Якось стою на зупинці, а хлопці з тероборони кричать мені: «Чого ви там стоїте? Обстріл!». А я відповідаю: «Так мені на роботу треба! Ви їдете, і мені також треба якось їхати!». І вони мене підвезли. Ось так до роботи і доїхала», - згадує Тетяна Савченко.

Зараз оператор ХТМ мріє про мир, зустріч з рідними та відновлення рідного міста.

Нагадаємо, з героями рубрики «Обличчя Харкова» сайту Харківської міської ради можна ознайомитись у соціальних мережах за хештегом #обличчя_Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини