На перетині Пушкінської та Петровського з'явилися світлофори
22 серпня 2014 13:57
На перетині Пушкінської та Петровського з'явилися світлофори Світлофорний комплекс встановлений на перетині вулиць Пушкінської та Петровського в ході реконструкції перехрестя. Про це сьогодні, 22 серпня, повідомив директор Департаменту транспорту Сергій Дульфан. Тепер у цьому місці з'явилися і пішохідні, і транспортні світлофори, раніше їх тут не було.

За словами Сергія Дульфана, це перехрестя дуже складне. Серед його основних проблем - великий потік пішоходів, які переходять вулицю з великим потоком транспорту. Крім того, труднощі створювала несанкціонована парковка автомобілів. Частково цю проблему вирішили зупинкові «кишені», які облаштували в процесі реконструкції вул. Гуданова, що примикає до вул. Пушкінської. Реконструкцію перехрестя провели за дорученням Харківського міського голови Геннадія Кернеса, до якого на особистому прийомі звернулися мешканці сусідніх вулиць.

Директор департаменту зазначив, що регулювання руху світлофорами на цьому перехресті дозволить кардинально змінити ситуацію. Крім того, перехрестя обмежать пішохідною огорожею, в районі переходу понизять бордюрний камінь для поліпшення доступу людей з обмеженими можливостями. Уже сьогодні ввечері світлофори почнуть працювати, вночі планують обладнати дорожню розмітку, після свят поставлять пост ДАІ, щоб привчити учасників дорожнього руху до нових правил регулювання.

За словами Сергія Дульфана, всі світлофори встановлені цифрові, з відліком часу, під час яскравого сонця вони не засвічуються, на них стоять контролери 6-го покоління. Такі вже є на вул. Сумській, закінчують встановлювати на вул. Полтавський шлях. В планах міста - установка світлофорів і на Московському проспекті, але тільки після повної реконструкції проспекту, яку поки неможливо виконати у зв'язку з тим, що казначейство не проплачує кошти Харкову. «Наше завдання - щоб в місті не залишилося лампових світлофорів. Коли ми закінчимо оновлювати світлофори в центрі, ми перейдемо в спальні райони міста», - підкреслив Сергій Дульфан.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини