На Бурсацькому узвозі замінили магістраль безтраншейним методом
02 жовтня 2017 10:59 ЖКГ
На Бурсацькому узвозі замінили магістраль безтраншейним методом Ремонт водопровідної магістралі провели на Бурсацькому узвозі.

Як повідомив 30 вересня заступник директора комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Дмитро Крижанівський, роботи на цій ділянці виконуються безтраншейним способом, не руйнуючи асфальт і не перекриваючи рух транспорту.

«Роботи виконуються горизонтально спрямованим бурінням без відключення абонентів від водопостачання. Тут будуть укладені нові поліетиленові труби, термін служби яких понад 50 років. На період перепідключення до нової магістралі ми тимчасово відключимо водопостачання. На цей час буде здійснено підвіз води автоцистернами підприємства», - зазначив Дмитро Крижанівський.

За словами директора компанії-підрядника, яка виконує роботи на ділянці, Анатолія Мартинюка, технологія горизонтально направленого буріння дозволяє не тільки не руйнувати дорожнє покриття і ландшафт, а й проводити роботи в стислі терміни.

«У бурі знаходиться спеціальний датчик і навігаційна система, яка передає сигнал оператору, який керує буром. За один день ми прокладемо 180 метрів водогону, а відкритим способом дані роботи зайняли б близько тижня», - зазначив Анатолій Мартинюк.

Також зношені водопровідні мережі комунальники замінюють по вул. Клочківській, 115, пр. Олександрівському, 69, вул. Конєва та на інших об'єктах.

Цього року бригади КП «Харківводоканал» вже переклали понад 16 км водопровідних мереж із запланованих 20 км.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини