Молодіжна рада підбила підсумки роботи у 2018 році
13 грудня 2018 16:28 Місто
Молодіжна рада підбила підсумки роботи у 2018 році Звітна сесія Молодіжної ради при Харківському міському голові пройшла сьогодні, 13 грудня, в міськраді.

В її роботі також взяли участь представники молодіжних рад з Сум, Чернігова, Херсона, Тернополя, Запоріжжя.

Як повідомив голова харківської Молодіжної ради Михайло Лазарєв, членами їхньої команди є понад 600 осіб з 70 різних організацій, студентських та учнівських самоврядувань. Зараз у Молодіжній раді функціонують 13 комісій, які займаються підготовкою проектів в різних сферах життєдіяльності міста, а також адміністративний департамент.

За словами Михайла Лазарєва, найбільш масштабними ініціативами Молодіжної ради стали щорічний ярмарок вакансій «Dream Job», участь у всесвітній екологічній акції «World Clean Up Day», розробка сайту «Портал харків'янина», участь в організації «Конгресу ініціатив Східної Європи» в Любліні (Польща), участь в організації молодіжних форумів Харкова та ін.

«Це був дуже насичений рік, протягом якого нам вдалося реалізувати 81 проект, більшість з яких - за позабюджетні гроші, що говорить про високу якість реалізації цих соціальних ініціатив. Оціночна вартість нашої проектної діяльності - понад 6 млн грн. Також ми заручилися підтримкою понад 40 партнерів, які допомагали в реалізації наших проектів і заходів», - зазначив Михайло Лазарєв.

Під час звітної сесії були названі найефективніший підрозділ, найефективніший керівник і найефективніший проект Молодіжної ради у 2018 році. 

Відзначаючи заслуги Молодіжної ради, заступник міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко підкреслив, що харків'яни і тут є лідерами.

«Активність харківської молоді радує, а результати роботи змушують пишатися. Найголовніше, що ви берете участь у всіх процесах і в якості волонтерів, і в якості організаторів, і в якості ініціаторів. Ви отримуєте великий досвід, стаєте професіоналами ще в молодому віці, і це дуже цінно. Я знайомився з такими ж молодіжними рухами в Європі, і можу сказати, що ви - на крок попереду, ви вже граєте величезну роль в житті міста Харкова», - зазначив Костянтин Лобойченко.

Довідка. Молодіжна рада - консультативно-дорадчий орган при Харківському міському голові, який був створений в грудні 2015 року. Взаємодіє з сімома Молодіжними радами України, двома - в Польщі і двома - в Німеччині, активно реалізує міжнародну політику і є одним з найбільш ефективних подібних органів в Україні та Європі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини