Місця для людей з інвалідністю та нова акустика: триває реконструкція ККЗ «Україна»
19 червня 2020 14:27 Інфраструктура
Місця для людей з інвалідністю та нова акустика: триває реконструкція ККЗ «Україна» Реконструкція кіно-концертного залу «Україна» триває в саду ім. Т. Г. Шевченка (вул. Сумська, 35).

Як повідомила директор Харківського міського центру дозвілля молоді, розташованого у кіно-концертному залі, Альона Леонова, ремонт будівлі було розпочато минулого року. За цей час в ККЗ «Україна» оновили фасад, вставили нові вікна, відреставрували панно на вході, а в середині будівлі замінили всі комунікації, в тому числі облаштували місця для внутрішніх туалетів. Зараз тривають роботи з оздоблення залу для глядачів і гримерок для артистів, які тепер будуть оснащені душовими.

«Для комфорту глядачів усі театральні крісла тепер будуть нові, з м'яким покриттям. Для людей з особливими фізичними можливостями в залі відвели окремі глядацькі місця. Копітка робота триває на сцені, що є серцем «України». Раніше артистам не вистачало «задника», тепер буде обладнано три плани лаштунків, з'явиться штакетне господарство, на яке можна вішати будь-яке звукове та світлове обладнання. Таким чином, зала, не змінюючи своєї конфігурації і зовнішнього вигляду, стає краще завдяки новим технологіям», - зазначила Альона Леонова.

Оскільки ККЗ «Україна» є пам'ятником архітектури другої половини ХХ століття, в ході ремонту будівельники намагаються в деталях зберегти первинний вигляд будівлі, але при цьому привнести нові дизайнерські рішення для поліпшення акустичної потужності і пожвавлення кіноконцертного залу.

«Я з гордістю можу сказати, що в ККЗ «Україна» одна з кращих акустик не тільки в Харкові, але і в Україні, і сьогодні ми ще її поліпшили. Зокрема, був зроблений спеціальний акустичний розрахунок, стіни і стеля зали були обладнані звукопоглинальними панелями, які дозволять ще більш поліпшити звучання артистів, а глядачам - отримати ще більше задоволення від музики», - підкреслила директор центру дозвілля.

Довідка. ККЗ «Україна» був побудований у 1960-х роках, а в 1980-му році визнаний пам'ятником архітектури місцевого значення. Будівля виконана в стилі модерн, а дах - в вигляді сідла. Завдяки своїй незвичайній формі будівля відразу стала візитною карткою Харкова. Загальна площа комплексу становить 2200 кв.м, зал розрахований на 1780 посадочних місць. За час свого існування це перша глобальна реконструкція ККЗ «Україна».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини