Місто відновить пошкоджений пам`ятник репресованим кобзарям (доповнено)
03 грудня 2015 10:53 Місто
Місто відновить пошкоджений пам`ятник репресованим кобзарям (доповнено) Пам'ятник репресованим кобзарям у саду Шевченка, який частково зруйнували вандали, відновлять.

Рішення про відновлення пам'ятного знаку прийняв Харківський міський голова Геннадій Кернес. За його реконструкцію візьметься відомий харківський скульптор Олександр Рідний.

«Наша міська влада блискавично реагує на такі події. Міський голова дав доручення відновити цей пам'ятник. Я вже був на місці, де розташований пам'ятник, поспілкувався з його скульптором Олександром Демченко. Ми відновимо бандуру, яку зірвали з пам'ятника», - підкреслив Олександр Рідний. За його словами, на реконструкцію пам'ятного знака піде близько місяця. 

Зазначимо, що з приводу пошкодження пам'ятника міська влада звернулася до правоохоронних органів з проханням знайти винних. Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, це може бути акт вандалізму або крадіжки. 

Нагадаємо, пам'ятник репресованим кобзарям був пошкоджений в ніч на 3 грудня. З нього зірвали бронзове зображення бандури - центральний елемент пам'ятного знака.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини