Місто відновило електропостачання в постраждалому від пожежі гуртожитку
03 грудня 2014 16:56 Місто
Місто відновило електропостачання в постраждалому від пожежі гуртожитку Місто відновило тимчасове електропостачання у гуртожитку по вул. Гарібальді, 26.

Нагадаємо, в ніч на 1 грудня в будівлі сталася пожежа. Одна з основних причин - несправна електропроводка, яка стала причиною і попереднього загоряння 11 листопада. ПАТ «Промбуд-2», якому належить гуртожиток, полагодити проводку частково, і вона знову загорілася. Після першої пожежі люди залишалися без електрики декілька днів.

Як зазначив заступник голови Адміністрації Московського району В'ячеслав Акімов, керівництво «Промбуд-2» халатно поставилося до випадку замикання в електромережі, проводку поміняли неякісно і частково, тоді як її потрібно було повністю замінити, в результаті - чергове загоряння.

Як повідомив В'ячеслав Акімов, мешканці постраждалого від пожежі гуртожитку 1 грудня перекрили трамвайний рух на пр. Тракторобудівників та вул. Блюхера. З ними зустрівся голова Адміністрації Московського району Олег Товкун, і рух було розблоковано. І вже ввечері 2 грудня в будинку було відновлено тимчасове електропостачання.

«Враховуючи, що в гуртожитку проживає багато сімей з маленькими дітьми, а газопостачання тут немає з 2001 року, подача електрики є просто життєво необхідною для людей, тому адміністрація надала допомогу в придбанні матеріалів для відновлення електропостачання», - повідомив заступник голови.

Він також зазначив, що зараз місто готується прийняти у комунальну власність цей гуртожиток. А відомство, на балансі якого знаходиться будинок, зобов'язали замінити всі електромережі. Через 8 днів всі роботи в будинку повинні бути закінчені. У свою чергу міська влада пообіцяла мешканцям гуртожитку, кімнати яких постраждали найбільше, надати матеріальну допомогу. «Це один із прикладів того, що міська влада не ділить жителів міста на тих, хто мешкає в будинках комунальної власності, і тих, хто мешкає в будинках житлових кооперативів або відомчих будинках», - зазначив В'ячеслав Акімов.

Зазначимо, під час пожежі 1 грудня рятувальники евакуювали понад 20 чоловік, обійшлося без жертв. При першій пожежі в цьому гуртожитку загинули дві людини, ще одна отримала опіки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини