Місто додало на програму молодіжного кредитування 2 мільйони гривень
23 вересня 2015 13:00 Економіка
Місто додало на програму молодіжного кредитування  2 мільйони гривень Міська влада додала на міську цільову програму молодіжного житлового кредитування на поточний рік додаткові 2 млн грн.

Таке рішення прийняли сьогодні, 23 вересня, на сесії Харківської міської ради.

Рішення збільшити фінансування програми молодіжного житлового кредитування на 2 млн грн було прийнято у зв'язку з тим, що 5 млн грн, які були передбачені на цю програму в бюджеті Харкова на 2015 рік, вже повністю освоєні. Тепер же в місті зможуть повністю закрити існуючий реєстр, тобто люди, які виявили бажання взяти участь у програмі, зможуть отримати квартири вже цього року.

Збільшення фінансування відбудеться за рахунок коштів Міської цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, яка цього року не буде виконана. Це пов'язано з тим, що міжвідомча комісія при Мінрегіонбуді не затвердила список будинків, які можуть в ній брати участь. Тому фінансування програми доступного житла зменшили на 2 млн грн, оскільки технічно ці кошти до кінця року освоєні не будуть.

Після прийняття цього рішення орієнтовно 12 молодих сімей та одиноких молодих громадян зможуть скористатися правом на надання пільгових довгострокових кредитів на будівництво (реконструкцію) або придбання житла за рахунок коштів міського бюджету.

Зазначимо, що в структурі виконавчих органів міської ради створений структурний підрозділ ДАБК, що тепер дає можливість місту самостійно затверджувати список будинків, які беруть участь у житлових програмах. Це суттєво спростить їх реалізацію в майбутньому.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини