Міста Харківської області підпишуть меморандум у сфері енергоефективності житлових будинків
06 грудня 2019 11:11 ЖКГ
Міста Харківської області підпишуть меморандум у сфері енергоефективності житлових будинків Міста Харківщини та Державний фонд енергоефективності 9 грудня підпишуть Меморандуми про співпрацю для стимулювання енергоефективних заходів.

Документ підпишуть 14 міських рад, в тому числі міські голови і віце-мери Харкова, Балаклеї, Вовчанська, Валок, Змієва, Дергачів, Ізюма, Лозової, Первомайська, Краснокутська. У заході візьмуть участь директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну, керівник програми ПРООН із досягнення Цілей сталого розвитку в регіонах Мустафа Саіт-Аметов, керівник відділу програм допомоги «Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні Йоганнес Баур та інші.

Меморандум передбачає:

- проведення спільних нарад і круглих столів, семінарів, інших форм публічного обговорення та висвітлення актуальних питань;
- надання методичних рекомендацій представникам ОСББ, об'єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, районних та міських державних адміністрацій тощо.

Передбачається, що співпраця сторін сприятиме економії споживання енергоресурсів і витрат на комунальні послуги ОСББ, поліпшенню зовнішнього вигляду будівель, продовження терміну їх експлуатації, підвищення рівня комфорту і умов проживання в будинках.

Такод у рамках заходу представникам ОСББ презентують Програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Реєстрація - о 9:30, початок - о 10:00.

Після підписання меморандуму відбудеться пресбрифінг для представників ЗМІ. Журналістам необхідно мати при собі паспорт або редакційне посвідчення.

Довідка. «Енергодім» - це програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках. Програма реалізується ГУ «Фонд енергоефективності» і передбачає часткове відшкодування витрат ОСББ на заходи з енергоефективності в розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» і 50% для пакета «Комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант в розмірі 20%. Очікуваний середній рівень економії споживання енергетичних ресурсів за сукупністю всіх проектів, що фінансуються в рамках програми, - близько 20%.

У Харкові діє Програма енергозбереження та підвищення енергоефективності житлового фонду на 2018-2022 рр. Вона передбачає відшкодування відсоткової ставки за кредитами, отриманими ОСББ, ЖБК, ЖК на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів і проведення відповідних робіт у розмірі не більше 500 тис. грн за однією кредитною угодою.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини