Міська рада працює з зоозахисниками щодо питань безпритульних тварин
04 жовтня 2021 14:12 Суспільство
Міська рада працює з зоозахисниками щодо питань безпритульних тварин Представники Харківської міської ради та зоозахисних організацій проводять спільні засідання, щоб врегулювати низку проблемних питань.

Сьогодні, 4 жовтня, біля Харківської міської ради пройшов мітинг щодо роботи КП «Центр поводження з тваринами».

Як повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Олексій Топчій, міський притулок для тварин розвивається. У майбутньому там планується вдвічі збільшити кількість вольєрів для утримання тварин, розширити ветеринарну, кормову базу і посилити інформаційну кампанію з прилаштування тварин.

За його словами, для вирішення інших питань секретар міської ради Ігор Терехов доручив створити робочу групу в складі зоозахисників, депутатів, представників райадміністрацій. Робоча група проводить засідання з вересня, і за цей час прийняла низку рекомендаційних рішень. На засіданні, зокрема, зазначалося, що в Харкові допустимі тільки два методи регулювання чисельності тварин - утримання в притулку до прилаштування або вилов, стерилізація і випуск тварини в ареал проживання на підставі спеціального договору опікунства. Тварину в притулку стерилізують, обробляють від паразитів і ставлять клеймо або чіп.

Олексій Топчій також повідомив, що міська влада реагує на скарги щодо роботи КП «Центр поводження з тваринами» і її директора. Оцінку їх діяльності дадуть спеціалізовані державні органи. Заступник директора департаменту підкреслив, що в Харкові не займаються хаотичним виловом бездомних тварин, тільки на підставі скарг, а евтаназія допустима виключно за медичними показниками.

«Пропоную всім зоозахисникам перейти в робочу площину. Харківська міська рада відкрита до діалогу», - заявив заступник директора департаменту.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини