Харків'яни привітали місто-побратим Даугавпілс з днем ​​заснування
11 червня 2018 10:57 Міжнародне співробітництво
Харків'яни привітали місто-побратим Даугавпілс з днем ​​заснування Делегація Харківської міської ради взяла участь в урочистостях з нагоди святкування 743-ї річниці заснування міста-побратима Даугавпілс (Латвійська Республіка).

Візит відбувся на запрошення голови Даугавпилсский міської думи Ріхарда Ейгіма. До складу харківської делегації увійшли представники Юридичного департаменту міської ради.

У рамках візиту відбулася зустріч делегації з мером Даугавпілса, на якій харків'яни передали привітання від Харківського міського голови Геннадія Кернеса з нагоди річниці заснування Даугавпілса. Також сторони обговорили можливості подальшої співпраці між Харковом і Даугавпілсом.

Нагадаємо, партнерські міжмуніципальні відносини Харкова та Даугавпілса були розпочаті у 2006 році.

Довідка. Даугавпілс - місто республіканського підпорядкування в Латвії, друге за величиною і значенням місто країни після столиці Риги. Населення міста становить 95 тис. жителів. Найпівденніше з усіх міст республіки, розташоване на річці Даугава (Західна Двіна). Є найбільшим містом східної частині Латвії - Латгалії, її культурним, освітнім і промисловим центром. Великий залізничний вузол. Багатонаціональне і багатоконфесійне місто. Даугавпілс заснований за указом барона Ернеста фон Рацебурга у 1275 році на березі річки Двіни як замок Дінабург.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини