Харків'янам передають допомогу міста-партнери з дев'яти країн
04 квітня 2022 14:34 Міжнародне співробітництво
Харків'янам передають допомогу міста-партнери з дев'яти країн Харків отримує всебічну підтримку від міст-побратимів та партнерів, де також проводяться численні акції на підтримку нашого міста та держави.

Як повідомили у Департаменті міжнародного співробітництва, допомогу надають польські міста-побратими. Так, Варшава надіслала 30 палетів з їжею, дитячим харчуванням, засобами гігієни та медикаментами, а Познань та Ченстохова - вантажівки з їжею, засобами гігієни та медичними виробами.    

Чеське місто-побратим Брно передало Харкову дві вантажівки із гуманітарною допомогою (63 палети загальною вагою 24 тонни): з їжею, засобами індивідуальної гігієни, медикаментами, речами для дітей, ковдрами, спальними мішками, карематами, електроприладами тощо. Раніше чеське місто неодноразово надсилало гумдопомогу до польско-українського кордону для всіх постраждалих українців. 

З литовського міста-побратима Каунаса харків'янам передали їжу, медикаменти та корм для тварин.  

Грузинські міста-побратими Тбілісі та Кутаїсі надіслали крупи, солодощі, консерви, дитяче харчування, засоби гігієни, спальні мішки. Долучилися до збору продуктів грузинські фонди, бізнес і небайдужі громадяни.   

Португальське місто-побратим Порту разом із містами Гайя та Матозіньюш об’єднався на знак солідарності з українським народом. Організована акція «Ми всі - Україна» передбачає збір і доставку гуманітарної допомоги спільно з Консульством України в Порту на українсько-польський кордон.  Загалом з Порту виїхали шість вантажівок з гуманітарною допомогою. До Харкова надіслали 16 тонн з їжею, предметами особистої гігієни, медикаментами та речами. 

Мер ізраїльського міста-побратима Рішон-ле-Ціон Раз Кінстліх звернувся до усіх початкових шкіл міста. Учні та їхні родини зібрали для харків’ян 1,5 тис. ящиків з гуманітраною допомогою, яку передали Єврейському агентству для відправки відповідним центрам в Україні. Проєкт був організований Департаментом закордонних зв’язків Рішон-ле-Ціона спільно з відділом початкової школи муніципалітету.

Також допомагає Харкову місто Кошице - партнер міста в реалізації спільних проєктів Євросоюзу з 2019 року. Після початку війни керівництво відділу стратегічного розвитку магістрату міста Кошице та Академії наук Словацької Республіки вийшло з ініціативою щодо виділення коштів у розмірі близько 120 тис. євро на закупівлю гуманітарної допомоги для міста Харкова (80%) та Ужгорода (20%). На сьогоднішній день готуються до відправки продукти харчування, гігієнічні засоби, переносні електрогенератори та одяг.

Місто Болонья (Італія) з 1 по 9 квітня проводить низку фандрейзингових заходів за безпосередньої участі керівництва міста з метою збору коштів для закупівлі та передачі гуманітарної допомоги.

Місто Тирана об’єднує свої зусилля з Посольством України в Албанії. По всьому місту встановили намети для збору допомоги, необхідної у надзвичайній ситуації, яку потім сортирує міська соціальна служба.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини