Харківському вченому присудили унікальну міжнародну нагороду
18 лютого 2016 10:49 Суспільство
Харківському вченому присудили унікальну міжнародну нагороду Вчений Харківського національного університету радіоелектроніки, професор Яків Шифрін отримав нагороду Аерокосмічного товариства Інституту інженерів електротехніки та електроніки (AESS IEEE).

Про це повідомили в прес-службі ХНУРЕ. Цієї нагороди щорічно удостоюється тільки один вчений у всьому світі, чиї відкриття і досягнення зберегли актуальність через 20 років після публікації.

95-річний вчений ХНУРЕ удостоєний нагороди за фундаментальний внесок у сучасну радіофізику і статистичну теорію антен. Це друга поспіль нагорода світового рівня, отримана Яковом Шифріним. У 2014 році Європейська мікрохвильова асоціація присудила йому медаль «За видатну професійну діяльність». Таку нагороду вперше була вручена ученому з країни пострадянського простору.

Довідка. Нагорода AESS IEEE для новаторів присуджується щорічно з 1949 року одній людині або групі вчених за «значні вклади в появу систем, які не існували раніше й які існують і сьогодні».

Яків Соломонович Шифрін - заслужений діяч науки і техніки України, лауреат премії им.Попова АН СРСР, президент Української національної асоціації «Антени», довічний дійсний член Міжнародного товариства радіоінженерів (Life Fellow IEEE), доктор технічних наук, професор. Засновник нового наукового напрямку - статистичної теорії антен, яка досліджує властивості і можливості антен і широко застосовується. Монографія Якова Шифріна є настільною книгою науковців і інженерів, що працюють в області антен, фахівців, що займаються поширенням хвиль, радіолокації, акустикою, оптикою.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини