Харківський зоопарк підготував подарунки для своїх мешканців
11 січня 2019 11:27 Екологія
Харківський зоопарк підготував подарунки для своїх мешканців У Харківському зоопарку святково упакували частування для тварин.

Як розповіли в зоологічному саду, подарунки отримали папуги, лисиці, амурський тигр та інші тварини, і всі дуже потішно відреагували на частування.

«Для папуг зробили коробочки з фруктами, прикрашені сніжинками. І виявилося, що декор сподобався пернатим набагато більше частування. А ось хто проявив свій характер на повну силу, так це наш красень тигр Єлисей. Побачивши м'ясну тушу, він як справжній хижак почав гарчати. Фенеків ж більше зацікавило не саме частування, а святкова коробка. Мініатюрні лисички довго придивлялися, але потім зрозуміли, що в кожній з комірок на них чекає щось смачне», - розповіли в зоопарку.

Зоологи зазначили, що, щоб додати різноманітності і внести елемент непередбачуваності в життя тварин, в зоопарку приділяють велику увагу збагаченню середовища проживання (складний інтер'єр вольєра з колодами, корчами, укриттями тощо), застосовують різноманітний підхід у подачі корму. 

Нагадаємо, що в Харківському зоопарку проводиться масштабна реконструкція. Передбачається, що зоосад розділять на географічні зони, і між відвідувачами і тваринами будуть максимально прибрані клітини і бар'єри. В рамках програми Європейської асоціації зоопарків та акваріумів харківському зоосадові безкоштовно передадуть пінгвінів, білих ведмедів і жирафів. Також на території зоопарку побудують океанаріум.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини