Харківський учень став призером наукового конкурсу в Китаї (доповнено)
30 липня 2019 10:53 Освіта
Харківський учень став призером наукового конкурсу в Китаї (доповнено) Харків'янин Даніїл Осташев завоював бронзову медаль на Міжнародному науковому конкурсі «CASTIC 2019», який завершився 26 липня на півострові Макао (КНР).

Конкурс наукових проектів «CASTIC» проходить вже 34 роки поспіль. У нинішньому році в змаганнях взяли участь школярі і студенти з 50 країн світу.

Делегація від України була представлена ​​на конкурсі вперше. До її складу увійшли три учні Малої академії наук, в тому числі випускник Харківського навчально-виховного комплексу №45 «Академічна гімназія» Даніїл Осташев, який завоював 3-тє місце.

Як повідомили в Департаменті освіти, харків'янин отримав бронзову медаль в категорії «Комп'ютерні науки» за роботу «Генетичний алгоритм розподілу маршрутів доставки».

Даніїл Осташев - переможець III фінального етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт Малої академії наук - 2019. Його праця - «Інформаційні системи, бази даних та системи». Студент I курсу факультету «Математика та інформатика» Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Довідка. «CASTIC» (China Adolescents Science and Technology Innovation Contest) - це конкурс наукових та інноваційних проектів, в якому беруть участь школярі і студенти віком від 12 до 20 років. Вони представляють проекти в 13 категоріях: математика, біомедицина, хімія, фізика і астрономія, інформаційні технології та комп'ютерні науки, екологія, ботаніка, мікробілог, зоологія та ін. Також учасники конкурсу беруть участь у тематичних семінарах і виставках, отримують можливість поспілкуватися з відомими зарубіжними дослідниками. Конкурс є одним з ключових молодіжних наукових подій світу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини