Харківський кадетський корпус прийняв більше 200 нових вихованців
01 вересня 2014 14:54
Харківський кадетський корпус прийняв більше 200 нових вихованців Державна гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» вперше урочисто відзначила початок нового навчального року.

В кадетський корпус вступили 217 учнів. Сьогодні, 1 вересня, вони отримали погони кадетів. Половина з них (9-класники) стали вихованцями 1-го курсу кадетського корпусу, друга половина (10-класники) - 2-го. Близько 60 кадетів, які вступили до установи торік, вчитимуться на останньому, третьому, курсі. Як повідомив начальник гімназії-інтернату Олексій Середа, військова гімназія-інтернат прийняла 45 чоловік з інших областей країни, в тому числі з Донецької та Луганської, шестеро з них перевелися з військових ліцеїв цих областей. Вони навчатимуться на третьому курсі. 


Влітку кадетський корпус змінив адресу: установа, яка раніше розташовувалася на вул. Сумська, 77/79, переїхала на вул. Полтавський шлях, в колишнє танкове училище. Кадетському корпусу надали чотириповерховий гуртожиток, спорткомплекс і ще три будівлі для занять та проживання. 

Біля нової будівлі установи сьогодні пройшов урочистий мітинг, присвячений початку навчального року. На плацу зібралися кадети, їхні батьки, викладачі та керівництво кадетського корпусу. 

Звертаючись до учнів, Олексій Середа зазначив, що кадетський корпус робитиме все можливе, щоб дати якісне навчання і хорошу підготовку кадетам, виховати в них мужність і стійкість, готовність бути гідними громадянами своєї країни. У свою чергу почесний гість заходу, депутат міської ради Габріел Михайлов підкреслив, що в нинішній скрутний для України час навчатися у військовому закладі - велика відповідальність, і Харків повинен пишатися учнями, які отримали погони кадетів, ставши на першу сходинку на шляху до звання військового. Депутат також вручив керівництву кадетського корпусу свою книгу раритетних фотографій міста «Харків. Минуле і сьогодення».

Нагадаємо, кадетський корпус - це перший подібний навчальний заклад в Україні. Раніше в будівлі кадетського корпусу знаходився Харківський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, який припинив своє існування у листопаді 2013 року, а на його базі стала функціонувати гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», і ліцеїсти були переведені в нову установу. Торік в гімназії на двох курсах в 10-м і 11-му класах проходили підготовку близько ста юнаків. 

Кадети перебувають в установі цілодобово сім днів на тиждень. Їх утримання - харчування та проживання - повністю забезпечує держава. Структурна організація навчання та умови проживання кадетів максимально наближені до військової частини.

Випускники гімназії мають привілеї при вступі в усі військові або силові вищі навчальні заклади Харківської області і йдуть за окремим конкурсом. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини