«Харківські теплові мережі» впроваджують нову систему диспетчеризації та енергозберігальні технології
23 вересня 2021 14:45 ЖКГ
«Харківські теплові мережі» впроваджують нову систему диспетчеризації та енергозберігальні технології КП «Харківські тепломережі» впроваджує сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій система теплопостачання міста відображатиметься у режимі реального часу.

Про це стало відомо сьогодні, 23 вересня, під час перевірки секретарем Харківської міської ради Ігорем Тереховим структурних підрозділів «ХТМ» напередодні старту опалювального сезону.

Технічне переоснащення торкнеться 25-ти ключових теплових магістральних камер системи централізованого теплопостачання міста. Фахівці підприємства в онлайн-режимі відстежуватимуть усі процеси, які відбуваються в системі теплопостачання, завдяки чому зможуть оперативно локалізувати аварійні ситуації та здійснювати перемикання в мережах.

За словами Ігоря Терехова, паралельно відбувається і технічне переоснащення насосних станцій. Це дозволить підвищити надійність системи теплопостачання та якість послуг, а також знизити споживання електроенергії, витрати на технічне обслуговування і ремонт.

«Оновлення котелень, капітальні ремонти котлів, насосів, сучасне оснащення та масштабне перекладання мереж - Харків давно так грунтовно не готувався до опалювального сезону. Один сучасний насос дозволяє економити на електроенергії 1 мільйон гривень на місяць. Ми встановлюємо 11 таких насосів, що дозволить істотно знизити витрати. Модернізація - це єдина можливість, щоб харків'яни отримували якісну безперебійну послугу і в жодному випадку не платили за неї більше», - заявив Ігор Терехов.

Також він підкреслив, що на 1000% впевнений в ефективності роботи директора КП «ХТМ» Василя Скопенка. «Я знаю його як дуже досвідченого менеджера. Він проявляє себе з найкращого боку, і, думаю, це побачать усі харків'яни в процесі опалювального сезону», - підкреслив секретар міськради.

Нагадаємо, раніше Ігор Терехов підтвердив, що тарифи на гарячу воду й опалення в Харкові не підвищуватимуться.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини