«Харківські теплові мережі» покращують устаткування для подачі гарячої води і тепла
27 березня 2014 13:55
«Харківські теплові мережі» покращують устаткування для подачі гарячої води і тепла КП «Харківські теплові мережі» веде безперервні роботи з заміни застарілого обладнання на більш ефективне і економне.
Про це сьогодні, 27 березня, в ході прес-туру повідомив головний інженер КП «Харківські теплові мережі» Євген Зінченко.

Так, наприклад, на Салтівському житловому масиві прийнята типова схема внутрімікрорайонного підігріву води. У рамках цієї роботи підприємство реконструювало центральний теплопункт на вул. Академіка Павлова, 132д, встановивши чотири нових інноваційних пластинчастих теплообмінники. Цей теплопункт забезпечує гарячою водою 520-й мікрорайон, в якому живе близько 8 тис. людей. При цьому застаріле обладнання не дозволяло підігрівати воду до потрібної температури, через що доводилося робити перерахунки споживачам. Зараз ця проблема повністю вирішена.

За словами Євгена Зінченка, в 2013 році подібним чином було реконструйовано чотири ЦТП, а цього року планується модернізувати ще вісім. «Вибрали ті об'єкти, де дуже застаріле обладнання, де більше не можна зволікати з реконструкцією», - зазначив головний інженер ХТМ.

Крім того, підприємство зараз активно реконструює вбудовані в житлові будинки котельні. Сьогодні журналістам показали одну з таких реконструйованих котелень на вул. Полтавський шлях, 110. Реконструкція дозволила повністю відмовитися від використання газу для подачі тепла та гарячої води. Тепер ці послуги поставляються споживачеві з використанням теплоносія від ТЕЦ-5. Термін окупності - п'ять років, а після цього економія становитиме близько 100 тис. грн на рік.

Всього в Харкові 46 вбудованих котелень, при цьому в Ленінському районі - 19. Планується, що цього року по місту реконструюють близько десятка таких котелень, в Ленінському районі - чотири.

В цілому інвестиційна програма КП «ХТМ» становить 67 млн ​​грн, які будуть спрямовані на реконструкцію і модернізацію устаткування.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини