Харківські спортсмени здобули медалі на Паралімпіаді в Токіо
26 серпня 2021 09:59 Спорт
Харківські спортсмени здобули медалі на Паралімпіаді в Токіо Харківські спортсмени успішно виступають на літніх Паралімпійських іграх, які проходять зараз в Токіо.

Так, 25 серпня срібну медаль здобув чемпіон Паралімпіади-2016 Максим Кріпак. У запливі 50 м вільним стилем у класі S10 він поступився австралійському спортсмену Роуену Крозерсу на 0.12 сек.

У кваліфікації харків'янин також виявився другим. Випередив його тільки австралієць, якому українець поступився 0.33 секунди.

Нагадаємо, на Іграх в Ріо-де-Жанейро харківський плавець завоював «золото» на дистанції 50 м вільним стилем.

Ще одне срібло завоювала 35-річна фехтувальниця з Харкова Олени Федота. Ця Паралімпіада стала третьою в кар'єрі спортсменки, а медаль - дебютною.

У фехтуванні на візках харків'янка Олена Федота в індивідуальній жіночій шаблі в категорії В здолала сім суперниць і вийшла у фінал, де схрестила шаблю з представницею Китаю Шумей Тан. Фехтувальниці зустрічалися між собою в кваліфікаційному раунді. Тоді перемога була за харків'янкою, але бій за «золото» Паралімпіади закінчився на користь китаянки. Олена Федота стала срібним призером Паралімпійських ігор-2020. 26 серпня харків'янці належить боротися за медалі у фехтуванні на шпазі.

Зазначимо, що Олена Федота принесла Україні третє «срібло» з фехтування в Токіо. Ще дві нагороди завоювали харків'янка Євгенія Бреус та Артем Манько.

Україна посідає 5 місце в загальному медальному заліку. Українські паралімпійці в перший день змагань отримали 8 нагород (1 золоту, 5 срібних і 2 бронзові медалі).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини