Харківські спортивні та молодіжні проекти оцінили в Ісландії
03 серпня 2017 15:47 Міжнародне співробітництво
Харківські спортивні та молодіжні проекти оцінили в Ісландії Учасники міжнародної зустрічі ECHO-2017, яка пройшла в місті Рейк'явік (Ісландія), високо оцінили спортивні та молодіжні проекти, реалізовані в Харкові.

Форум, присвячений проблемам роботи з молоддю, проходив з 23 по 30 липня. Захід відбувся під егідою Європейської комісії в рамках програми «Erasmus+». У ньому взяли участь представники семи країн: Греції, Ісландії, Іспанії, Росії, Румунії, Туреччини та України, яка була представлена чотирма харків'янами. Делегацію з Харкова очолив директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

В ході тематичних сесій представники харківської делегації презентували проекти, які були успішно реалізовані в місті: Харківський міжнародний марафон, Ярмарок спорту, створення шкільних спортивних ліг і Молодіжної ради при Харківському міському голові.

Іноземні делегації зазначили, що охоплення молоді, що бере участь у міських некомерційних проектах у Харкові, дуже високе.

«Участь у такому міжнародному проекті доводить, що Харків - лідер країни за кількістю, а головне - за якістю організації заходів, орієнтованих на молодь. Нам під силу наймасштабніші і найскладніші проекти,  які формують позитивний імідж міста на міжнародній арені», - зазначив Олексій Чубаров.

За підсумками форуму представники делегацій семи країн розробили методологічну базу роботи з молоддю у віці 13-18 років з урахуванням успішних практик європейських країн.

«Впровадження кращих європейських напрацювань в Харкові стане наступним кроком у досягненні головної мети, до якої прагне мер Геннадій Кернес і вся міська команда - входження Харкова в ТОП-100 міст світу. Об'єднання сімей, в яких виховуються підлітки, навколо соціально значущих цінностей і формування здорового міського товариства обов'язково принесе відчутні результати найближчим часом», - підкреслив Олексій Чубаров.

Крім того, як зазначають учасники зустрічі, зараз проводиться робота з організації постійної участі харківських школярів у програмі міжнародного культурного обміну. Зокрема, наприкінці серпня група школярів з Харкова поїде до Ісландії. Для них будуть підготовлені навчальні та екскурсійні програми. Частину вартості поїздки профінансує Єврокомісія.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини