Харківські сім'ї та лікарні отримають допомогу від німецьких благодійників
10 квітня 2015 14:51 Суспільство
Харківські сім'ї та лікарні отримають допомогу від німецьких благодійників Благодійник з Німеччини Фріц Кьорбер передасть харківським сім'ям матеріальну допомогу, а міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О. І. Мещанінова - функціональні меблі.

Про це сьогодні, 10 квітня, Фріц Кьорбер повідомив на зустрічі із заступником Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світланою Горбуновою-Рубан.

Як повідомив Фріц Кьорбер, 150 харківських сімей отримають по 30 євро матеріальної допомоги. У лікарню буде доставлено 30 функціональних ліжок, тумбочок і матраців. Меблі вже стоять на митниці і надійдуть в лікарню протягом 90 днів.

Також Фріц Кьорбер та інші благодійники з Німеччини відвідають міські лікарні №16 і 26, а також міський перинатальний центр. Вони зустрінуться з головними лікарями медзакладів та обговорять можливі варіанти надання допомоги.

Крім того, благодійники відвідають Харківську спеціальну гімназію-інтернат для незрячих дітей ім. В. Г. Короленка, центр реабілітації «Промінь» і їдальні для малозабезпечених, утримання яких обходиться «Фонду робітничої благодійності», очолюваному Фріцем Кьорбером, приблизно в 12 тис. євро на рік.

«Харків - це важлива глава в моєму житті, тут воював мій батько по той бік фронту, а я зараз перебуваю з іншою місією. Зараз не тільки України, але і Німеччина приймає багато біженців. Грошей стає все менше, і їх не так легко зібрати. Ми зібрали 4,5 тис. євро для харківських сімей. Це, в принципі, не маленька сума, і думаю, вона прийде до речі», - зазначив Фріц Кьорбер.

Нагадаємо, що як голова благодійної гуманітарної організації «Фонд робітничої благодійності» Фріц Кьорбер очолює конвої, які доставляють гуманітарну допомогу (лікарняні ліжка, медичне обладнання, прилади, білизна, медикаменти, одяг, взуття та ін.) для харківських медичних і соціальних установ з 1992 року. Крім того, він надає грошову допомогу установам, організаціям і безпосередньо малозабезпеченим жителям міста Харкова. На ці кошти організовувалися щоденні обіди для малозабезпечених в Московському та Комінтернівському районах, літнім людям вручаються продуктові набори.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини