Харківські школи увійшли в топ-100 України (доповнено)
28 лютого 2019 15:47 Освіта
Харківські школи увійшли в топ-100 України (доповнено) Харківські установи освіти увійшли до рейтингу «100 кращих шкіл України», складений журналом «Фокус».

Рейтинг складено за результатами Зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

Як зазначили в Департаменті освіти, Харків сім років поспіль утримує позиції абсолютного лідера за підсумками всіх видів інтелектуальних змагань. «Успіхи наших школярів відомі далеко за межами регіону і навіть України. Разом з тим, додаткове визнання від серйозного аналітичного видання зміцнює імідж нашого міста як інтелектуальної столиці. Слід зазначити, що харківським школам бути в списку кращих не вперше. При цьому жодна з них не втратила раніше завойовані позиції, а тільки їх зміцнила. Зростання конкурентоспроможності шкіл нашого міста становить від 10 до 41 пункту. Місто може похвалитися і двома новими учасниками рейтингу. Таким чином, в сотні кращих українських шкіл - 6 харківських», - зазначили в департаменті.

За підсумками, в трійку лідерів навчальних закладів країни увійшов Харківський фізико-математичний ліцей №27, учні якого - переможці міжнародних олімпіад та члени збірних команд України. Навчальний заклад посів друге місце з середнім балом 184,89 після київського ліцею «Інтелект» (186,51).

На 27-й позиції рейтингу - харківська гімназія №47 (174,12 бала). Установа активно впроваджує інновації в педагогічний процес. Крім ефективних програм підготовки з економічного, біолого-хімічного та математичного профілів, гімназія бере активну участь у програмі Гете інституту (Україна).

На 31-й позиції - приватний навчальний заклад з поглибленим вивченням англійської мови «Авторська школа Бойка» (173,38).

На 43-му рядку - Технічний ліцей №173 (171,56). Установа славиться ефективною роботою в рамках природничо-математичного, суспільно-гуманітарного та технологічного профілів.

На 50-й позиції - Академічна гімназія №45 (171,02). Гімназія входить в трійку абсолютних лідерів регіону за результатами участі в інтелектуальних змагань всіх рівнів.

На 96-му рядку - новачок рейтингу - Харківський університетський ліцей (167,22). Відмінною особливістю навчального закладу є його академічна спадкоємність з Харківським національним університетом ім. В.Н. Каразіна.

Зазначимо, що при складанні рейтингу враховувалися дані тільки по випускниках загальноосвітніх навчальних закладів минулого року, по тих, хто отримав оцінки, рівні нулю (якщо не подолали мінімального порогу в 100 балів або у них знайшли шпаргалку), або від 100 до 200 балів. Враховувалися дані по 125,9 тис. учнів і 3,3 тис. учбових закладів. Детальніше - на сайті журналу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини